Despre noi

Bine aţi venit pe siteul nostru!

Vitos

Ceramica VITOS Kerámia

Societatea noastră se ocupă de reprezentările formelor tradiţionale din ţinutul Ciucului prin meșteșugul olăritului. Formele tradiționale, create de-a lungul secolelor în funcţie de necesităţile şi simţul estetic al poporului, trebuie concretizate și redate în forma de viaţă modernă de astăzi.

Ceramica din Ciuc se produce din lut rezistent la temperaturi foarte ridicate, în culorile roşu şi negru. Lutul este foarte bogat în oxid de fier, încă în starea lui naturală. Astfel, produsul primeşte după ardere o culoare roşie plăcută. Arderea se face în cuptoare electrice automate la 1000 de grade Celsius. Ceramica neagră se obține prin ardere cu reducție în cuptoare populare tradiționale folosind gazul metan, în loc de lemn.

Ne străduim să realizăm în continuu modele noi pe lângă formele tradiţionale. Formele centrice se obţin manual cu ajutorul roţii olarului, iar cele asimetrice prin turnare. Toate celelalte lucrări se continuă tot manual până la obţinerea produsului finit. Ambalarea produselor se face în hârtie sau cutii, ţinând cont de preferinţele clientului.

Societatea noastră funcţionează din anul 1990, se extinde şi se modernizează în continuu, punând mare accent pe calitatea produselor, precum şi pe gradul de satisfacție al gusturilor clienților noştri.

Comentariile sunt închise.