Rólunk

Üdvözöljük honlapunkon!

Vitos

Ceramica VITOS Kerámia

Vállalatunk a csíki fazekasság tradíciójának szellemében dolgozza fel a hagyományos formákat, amelyeket a nép a maga szükséglete és szépérzéke szerint teremtett, alkotott évszázadok során, aminek valamilyen formában bele kell épülnie a mi mai modern életünkbe.

A csíki fazekas edények tűzálló agyagból készülnek, vörös és fekete színben. Az agyagunk nagyon gazdag vasoxidban, természetes állapotában. Így a termék kellemes vörös színt kap kiégetés után, ami 1000 Celsius fokon történik automata elektromos kemencékben. A fekete kerámia hagyományos parasztkemencékben égetődik redukciós égetéssel, fa helyett földgázt használva.

A hagyományos formák mellett a piac igényei szerint igyekszünk folyamatosan új modelleket készíteni. A centrikus formák kézi korongolással, az aszimmetrikus termékek öntési technológiával készülnek. Ezek a fázisok után szintén kézimunka által történik minden munkálat. A csomagolás natúr papírba, valamint a vevő igénye szerint dobozba történik.

Vállalatunk 1990-től működik, folyamatosan bővül és modernizálódik, nagy hangsúlyt fektetve a termékeink minőségére és ügyfeleink megelégedettségi szintjére.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.